Bonapeti.rs»Saveti»Koja riba je pogodna za pohovanje?

Koja riba je pogodna za pohovanje?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4515951
Koja riba je pogodna za pohovanje?

Evo liste riba koje su ukusne kada se pohuju, a zatim prže ili peku u rerni.

Bakalar, som, iverak, grgeč su na spisku kao pogodne vrste. Za prženje (pečenje) preporučuje se upotreba ulja blagog ukusa, kao što je biljno, od kikirikija ili ulje od repice.

Bakalar

Bakalar je pogodan za pohovanje, jer može da izdrži visoke temperature pri prženju u tiganju (ili kod pečenja u rerni). Pre kupovine izaberite filete debljine manje od 3-4 cm.

Som

Som je odličan izbor koji ima dobar ukus uz pohovanje sa kukuruznim brašnom. Neki kuvari potapaju soma u mleko sat vremena pre prženja da bi delimično uklonili zaostali, napadni riblji ukus.

Iverak

Iverak je delikatno tanka i slatka riba. Poželjno je pustiti da odstoji u mleku pre pohovanja i dodavanja začina koji mu odgovaraju.

Grgeč

Grgeč je među najukusnijim slatkovodnim ribama na svetu. Ima providno ružičasto meso i nema jak miris. Kada je u obliku pohovane ribe i majstorski pripremljen, filet grgeča je mekog ukusa i topi se u ustima.

Pogledajte i kako se pravi ukusan pohovani šaran.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji