Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riba u mekanoj smesi za pohovanjeBela riba se priprema brzo i kada je izvadite iz ulja ona će nastaviti da se prži zato što je ognuta toplom smesom za pohovanje....
23. avgust
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjeBrze i jednostavne pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje.
U posudi se pomešaju prezle, kukurzno brašno, so, biber, aleva paprika i origano. Meša se da se dobro sjedine sastojci....
27. maj
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileMeso kojeće se pohovati (u ovom slučaju bela riba) se prvo potapa u jaje i nakon toga se uvalja u brašno i prezle. Pržimo na visokoj temperaturi.
Ako je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin....
12. dec.
Riba hek sa kukuruznim pohovanjem i krompir salatomKrompir se kuva u posoljenoj vodi. Kada bude gotov ostavlja se da se ohladi i oljušti se. Iseče se na kocke veličine 3 x 3 cm. Luk se iseče na polumesece. Masline se očiste od koštica i iseku se na krupno. Dodaju se mali...
07. mart
Brokoli u mekanoj smesi za pohovanje sa senfomDobro umutite jaja za pohovanje i u njih dodajte sve ostale sastojke za pohovanje, dok ne dobjete kašu....
01. maj
Koji je deo svinje za šta pogodanObzirom na to da ovo meso sadrži i masnoće, posebno je pogodno za pripremu na roštilju ili barbakjuu, zato što ga upravo masnoća čini em sočnim, em štiti meso od isušavanja. Pogodno je i za supe, kao i za jela....
21. januar
Pečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksaNek vam je slatko!
Pečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksa su sjajne.
Beleška: Ako želite možete da potopite ćuftice u umućeno jaje i nakon toga da uvaljate u kornfleks....
22. okt.
1
Pogledajte koja je hrana za britki umŽelite da ste pametni i da vam svi zavide na vašoj inteligenciji - to nije uvek moguće. Ali ima nekoliko namirnica, koje neverovatno mogu da pomognu moždanoj aktivnosti.
Nema čarobne hrane, ali ova, koju ćemo vam pokazati...
25. feb.
Hrana koja je opasna za zubnu gleđOdržavanje zdravih zuba i desni je od suštinskog značaja za opšte oralno zdravlje. Jedan od kritičnih aspekata dobre oralne higijene je zaštita zubne gleđi.
Zubna gleđ je krajnji spoljašnji sloj zuba koji ih štiti od...
04. april
Riba orli - pohovanaZa to vreme zamešajte testo za pohovanje od mleka, jaja i oko 2 šolje brašna. Treba da se dobije gušće testo za palačinke.
Zagrejte masnoću za prženje....
29. nov.
Pohovana bela ribaUvaljajte svako parče ribe u smesu za pohovanje i pržite u zagrejanom ulju dok se ne zarumeni. Servirajte sa garnirungom po izboru....
31. avgust
Džejmijeva pohovana ribaRecept je adaptiran iz emisije Džejmija Olivera. Možete koristiti smesu za pohovanje za svaku belu ribu, - bakalar, hek, oslić, ajkulu....
06. sep.
Sosevi pogodni za šnicleNajpoznatija je bečka šnicla, koja se pravi od teletine, a u smesi za pohovanje se nalaze brašno, jaje i prezle. Kako god da je pripremljena, jedno je sigurno – to je ukusno jelo koje nosi nostalgiju detinjstva....
09. sep.
Začini pogodni za sočivoDrugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
25. jul
Posude, pogodne za mikrotalasnuPapir je pogodan za kratko zagrevanje na niskoj temperaturi, kao i za hranu s niskim sadržajem masti i vode.
Domaćinski ubrus je pogodan pri pečenju masnije hrane, jer prima višak masnoće....
20. april
Patafri pasta za pohovanjeVreme je da dodate i ostatak ulja i dobro promešate.
Tri belanca se umute u čvrst sneg, zajedno s prstohvatom soli, nakon čega se pažljivo dodaju ostali sastojci.
Pasta Patafri je gotova....
15. mart
Jednostavna pohovana riba hekDodajemo so, začin za ribu, kiselu vodu i brašno.
Pomešamo dobro u ujednačenu retku kašu za pohovanje ribe.
Zagrevamo ulje u dubokom tiganju....
19. maj
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaZa prilog uz ukusni pohovani karfiol, pogodni su sosevi, sve vrste svežih salata, povrće kuvano na pari, možda samo malo ceđenog limuna....
26. sep.
Kopriva u smesi za pohovanjeSipa se u smesu za pohovanje i muti se.
Nakon toga se prži u tiganju sa malo ulja dok pohovana kopriva ne dobije zlatkastu koricu.
Poslužite koprivu u smesi za pohovanje sa mlečnim sosom od belog luka....
06. jul
Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
01. dec.
Da li je sirova riba bezbedna?Na taj način se paraziti neutrališu, a meso postaje pogodno za distribuciju i konzumaciju.
Najbolji način da se ubiju bakterije u ribi je zamrzavanje....
26. maj