Bonapeti.rs»Saveti»Trikovi za savršenu domaću testeninu

Trikovi za savršenu domaću testeninu

Trikovi za savršenu domaću testeninu
Fotografije: Anelia Terzieva

Sveža testenina pripremljena kod kuće obično se pravi tako što se 100 g brašna pomeša sa 1 jajetom - porcija za jednu osobu, što zavisi od toga ko jede kako i koliko, naravno.

Ako govorimo o muškom apetitu, ova količina bi trebalo da bude najmanje dupla. Međutim, verovatno znate iz iskustva da je ono što na kraju dobijete malo zrnastija testenina. Trik da se izbegne ova situacija je da koristite veoma fino brašno - dobro je brašno za kolače ili oznaka 00 brašna.

Glatko testo za testeninu takođe ćete dobiti ako dodate malo vode - 20 ml (to je jedan šot ako ga imate). Na ovaj način se prilikom mešenja dobija glatkija testenina.

Naravno, postavlja se pitanje – da li će nam ovo brašno biti dovoljno? Odgovor je ne! Dakle, koliko vam je brašna potrebno za svežu testeninu?

Dodajte brašno dok testo ne prestane da ostavlja tragove po rukama (i na radnoj površini na kojoj ga pripremate). Ovaj proces traje oko 5-7 minuta.

Zatim postupite na sledeći način: Testo neka odstoji oko 30-40 minuta pre nego što počne da se prerađuje u testeninu.

Dobro je ostaviti spremljenu testeninu bar 15 minuta da "povuče" u frižider (ako je moguće) negde sa strane.

Ostaje da pripremite testeninu - ja unapred podelim testo i tako odbacujem višak brašna. Tek onda ga spustim u ključalu slanu vodu.

Rezultat je više nego dobar!

Ako imate na raspolaganju svežu testeninu, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za:

- testenina sa škampima;

- pasta bolonjeze;

- testenina sa pečurkama;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji