Bonapeti.rs»Saveti»Koji začini su pogodni za čorbu od pečuraka?

Koji začini su pogodni za čorbu od pečuraka?

Kristina K.Kristina K.
Početnik
5331
Koji začini su pogodni za čorbu od pečuraka?

Najbolje začinsko bilje, koje može da dopuni neverovatnu ukusnu čorbu od pečuraka je kombinacija majčine dušice i peršuna. Naravno, ako ih ne volite, možete koristiti i začine poput ruzmarina, origana, estragona, vlašca ili korijandera.

Koristite ono što želite kada želite da začinite čorbu od pečuraka.

Čorba od pečuraka je kremasta, začinjena, zasitiće vas i veoma je ukusna ako je napravite kako treba - i iznenađujuće je lako napraviti.

Recept za klasičnu čorbu od pečuraka uključuje samo nekoliko komponenti: aromatične dodatke - luk i majčinu dušicu, podlogu za zgušnjavanje - brašno i masnoću, bujon od mesa ili povrća, pavlaku i, naravno, pečurke.

Na malo ulja propržite luk i pečurke sa bilo kojim začinskim biljem. Dodajte svoj gustin - brašno i još malo masnoće, dodajte malo bujona i prokuvajte.

Završite dodavanjem pavlake ili svežeg mleka, soli i bibera. Neposredno pre serviranja čorbe u svaku činiju dodajte seckani peršun: dodaje se na kraju da bi sačuvao svežinu.

U nekim varijantama ovog recepta dodaje se šeri ili belo vino, a takođe i malo muskatnog oraščića ili belog luka. Veganske verzije supe od pečuraka takođe imaju u sebi sojino mleko za kremastiju konzistenciju.

Koji prilog poslužiti aromatičnu čorbu od pečuraka?

Odličan dodatak je sveža salata od sveže zelene salate, sa krastavcima i malo čeri paradajza i krompir pečen u rerni posut mirođijom . Takođe poslužite tople bruskete sa belim lukom ili krutone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji