Najbolje začinsko bilje, koje može da dopuni neverovatnu ukusnu čorbu od pečuraka je kombinacija majčine dušice i peršuna. Naravno, ako ih ne volite, možete koristiti i začine poput ruzmarina, origana, estragona, vlašca ili korijandera.
Koristite ono što želite kada želite da začinite čorbu od pečuraka.
Čorba od pečuraka je kremasta, začinjena, zasitiće vas i veoma je ukusna ako je napravite kako treba - i iznenađujuće je lako napraviti.
Recept za klasičnu čorbu od pečuraka uključuje samo nekoliko komponenti: aromatične dodatke - luk i majčinu dušicu, podlogu za zgušnjavanje - brašno i masnoću, bujon od mesa ili povrća, pavlaku i, naravno, pečurke.
Na malo ulja propržite luk i pečurke sa bilo kojim začinskim biljem. Dodajte svoj gustin - brašno i još malo masnoće, dodajte malo bujona i prokuvajte.
Završite dodavanjem pavlake ili svežeg mleka, soli i bibera. Neposredno pre serviranja čorbe u svaku činiju dodajte seckani peršun: dodaje se na kraju da bi sačuvao svežinu.
U nekim varijantama ovog recepta dodaje se šeri ili belo vino, a takođe i malo muskatnog oraščića ili belog luka. Veganske verzije supe od pečuraka takođe imaju u sebi sojino mleko za kremastiju konzistenciju.
Koji prilog poslužiti aromatičnu čorbu od pečuraka?
Odličan dodatak je sveža salata od sveže zelene salate, sa krastavcima i malo čeri paradajza i krompir pečen u rerni posut mirođijom . Takođe poslužite tople bruskete sa belim lukom ili krutone.
Komentari