Sočivo je izuzetno ukusno jelo i kao i svako drugo - ima svoje suptilnosti u pripremi.
U ovom savetu nećemo govoriti o klasičnom sočivu koje svi znamo, ali ćemo pričati o tome kako da kuvate crveno sočivo.
Da bismo sačuvali sve korisne supstance u sočivu, moramo da znamo kako da ga pravilno kuvamo. Međutim, pre nego što ga skuvamo, moramo unapred da pripremimo crveno sočivo, a evo i kako:
Kako kuvati crveno sočivo
– Najpre je potrebno sočivo dobro oprati pod hladnom vodom, zatim treba ukloniti svu prljavštinu, kao i oštećena zrna. Takođe bi trebalo da uklonite ljuspe;
- Zatim se sočivo prelije vodom i ostavi da se namače dva do tri sata. Na taj način će nabubriti, što će pomoći da se brže skuva;
- Zatim ga morate ocediti od tečnosti gde je stajalo, a zatim se prelije toplom vodom;
- Crveno sočivo se kuva posle 10-15 minuta.
Crveno sočivo je veoma dobar izvor vitamina, minerala i mikro elemenata i može ga jesti svako, bez obzira na godine. Crveno sočivo je veoma pogodno i za one koji žele da se zdravije hrane, ali na račun toga ne mogu mnogo vremena da provode u kuhinji.
U tu svrhu isprobajte naše predloge za krem supu od crvenog sočiva ili salate od sočiva.
I da li ste znali da čak možete da napravite hleb od crvenog sočiva.
Komentari