Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva crveno sočivo?

Kako se kuva crveno sočivo?

Kako se kuva crveno sočivo?

Sočivo je izuzetno ukusno jelo i kao i svako drugo - ima svoje suptilnosti u pripremi.

U ovom savetu nećemo govoriti o klasičnom sočivu koje svi znamo, ali ćemo pričati o tome kako da kuvate crveno sočivo.

Da bismo sačuvali sve korisne supstance u sočivu, moramo da znamo kako da ga pravilno kuvamo. Međutim, pre nego što ga skuvamo, moramo unapred da pripremimo crveno sočivo, a evo i kako:

Kako kuvati crveno sočivo

– Najpre je potrebno sočivo dobro oprati pod hladnom vodom, zatim treba ukloniti svu prljavštinu, kao i oštećena zrna. Takođe bi trebalo da uklonite ljuspe;

- Zatim se sočivo prelije vodom i ostavi da se namače dva do tri sata. Na taj način će nabubriti, što će pomoći da se brže skuva;

- Zatim ga morate ocediti od tečnosti gde je stajalo, a zatim se prelije toplom vodom;

- Crveno sočivo se kuva posle 10-15 minuta.

Crveno sočivo je veoma dobar izvor vitamina, minerala i mikro elemenata i može ga jesti svako, bez obzira na godine. Crveno sočivo je veoma pogodno i za one koji žele da se zdravije hrane, ali na račun toga ne mogu mnogo vremena da provode u kuhinji.

U tu svrhu isprobajte naše predloge za krem supu od crvenog sočiva ili salate od sočiva.

I da li ste znali da čak možete da napravite hleb od crvenog sočiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni