Bonapeti.rs»Saveti»Šta ide uz rum?

Šta ide uz rum?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
92591
Šta ide uz rum?

Ako želite da osetite specifičan ukus ruma - probajte i pijte ga u malim gutljajima bez razblaživanja i bez dodataka. Možete probati i kombinacije: sa ledom, kao deo koktela (najpoznatiji „Mohito“), sa sodom ili sa tonikom. Poznate su i kombinacije kafe ili čaja sa rumom, posebno u kombinaciji sa crnom čokoladom.

Zanimljiva činjenica: Rum se koristi ne samo u koktelima, već i u konditorskim proizvodima, desertima i marinadama za meso.

Kako i šta jesti sa rumom?

Vratimo se malo u istoriju i prisetimo se pirata sa Kariba – ne onih iz filma, već pravih morskih pljačkaša. Od njih potiče ideja da se kombinuje rum sa različitim grickalicama.

Vrlo često su trgovački brodovi koje su napadali nosili voće i začine. Bilo je mnogo mogućnosti za „degustacije“. Posebno će vam se dopasti kombinacija ukusa tamnog ruma sa kriškama narandže sa prstohvatom cimeta. Bilo je i morskih plodova. Stoga preporučujemo da pijete rum sa:

- kriškama voća - pored pomorandže, možete staviti na sto tanjir sa lepo isečenim kriškama dinje, ananasa, limete, grejpfruta - kompozicija se može dopuniti trešnjama ili višnjama;

- kriške sira - pogodni za društvo ruma su tvrdi sirevi, ne zaboravite na estetiku serviranja;

- sortirani orasi - klasik u žanru za svako veče u toplom društvu;

- kobasice - možete izabrati nekoliko vrsta dimljenog mesa ili kuvanog mesa isečenog na tanke kriške;

- riba - razne vrste morskih plodova: lignje, blago usoljeni losos, pastrmka, losos, eskolar.

Naravno, možete uključiti svoju maštu i, na primer, napraviti kanape od sira, ribe i voća. Pokušajte da iznenadite egzotičnim flambiranim jelom - to su kriške banane pržene u rumu. Takođe bi trebalo da se opskrbite prirodnom kafom i crnom čokoladom.

Pogledajte i neke pogodne recepte za posluživanje uz alkoholna pića:

- predjela za pivo;

- ćuftice za zabavu;

- topli zalogaji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji