Ako ste nabavili goveđi loj i pitate se da li je korisno kuvati sa njim, dozvolite nam da vam razjasnimo.
Goveđi loj je čvrsta mast koja se ekstrahuje iz potkožnog tkiva krava i bikova. Prema naučnicima koji su obavili opsežna istraživanja, goveđi loj sadrži:
- karotenoidi kao što su provitamin A i beta-karoten;
- vitamini kao što su A, D, E, F;
- estri;
- fosfatidi;
- zasićene masne kiseline kao što su linolna, linolenska, oleinska, mirostoleinska, arhidna i laurinska;
- fosfor, natrijum, kalijum;
- pepeo;
- holesterol;
Goveđi loj sadrži veliku količinu kalorija.
Goveđi loj se najčešće koristi za kuvanje, može se koristiti za prženje i dinstanje. Ako želite da budete sigurni da kuvate sa zdravom masnoćom, najbolje je da napravite goveđi loj kod kuće.
Za ovo morate nabaviti goveđi loj. Da biste izabrali dobar goveđi loj, potrebno je da proverite njegov miris i boju. Trebalo bi da bude lepe bele boje i da nema neprijatnih mirisa. Ako se još uvek pitate da li je kuvanje sa goveđim lojem korisno, odgovor je DA iz sledećih razloga:
- ima moć da ubrza metaboličke procese u telu;
- jača kosu i podržava njen rast;
- značajno poboljšava izgled i opšte stanje kože;
- sprečava kožne bolesti.
Pogledajte takođe finese kuvanja sa goveđim lojem.
Komentari