Lisnato testo je odlična alternativa kada vam ponestane ideja, a morate da skuvate nešto kod kuće. Recepti za lisnato testo su raznovrsni i lako možete pronaći upotrebu viška proizvoda u frižideru, a ipak postižete zadovoljavajući rezultat.
Čuvanje lisnatog testa je problem, koji uzbuđuje domaćice kada žele da odlože njegovu upotrebu ili koriste samo deo. Evo kako i koliko dugo možete da čuvate lisnato testo kod kuće:
Zamrznuto ili ohlađeno lisnato testo
Možete produžiti rok trajanja lisnatog testa kupljenog u prodavnici do nekoliko meseci. Opcije skladištenja su zamrzivač, gde vaše testo može da ostane do 6 meseci bez gubitka kvaliteta.
U običnom frižideru, testo se može čuvati između 1-3 meseca.
Za pravilno skladištenje potrebno je svaki komad posuti brašnom i staviti u plastičnu kesu koju zavežete neposredno pre nego što stavite u frižider.
Pripremljeno lisnato testo
Drugi slučaj je kada ste već pripremili jelo sa lisnatim testom, ali želite da ga čuvate duže. U ovoj verziji ne možete zamrznuti testo, jer će to pokvariti ukus i nutritivne kvalitete proizvoda.
Jela od testa možete čuvati na hladnom mestu tako što ćete ih umotati ili staviti u kutiju.
Preporučuje se da ne odlažete konzumaciju duže od nekoliko dana.
Pogledajte i neke ideje o: lisnatim piticama, pita od lisnatog testa i kiflice od lisnatog testa.
Komentari