Čokoladne figure su divan način da dodate dašak kreativnosti i ličnosti. Uz malo vežbe, lako možete napraviti sopstvene čokoladne figurice kod kuće. Ovako:
Otopite čokoladu: Počnite tako što ćete otopiti čokoladu na šporetu u posudi sa duplim dnom ili u mikrotalasnoj pećnici.
Pripremite kalupe: Dok se čokolada topi, pripremite kalupe za bombone tako što ćete ih dobro oprati i osušiti.
Napunite kalupe: Kada se čokolada istopi, koristite kašiku ili kesu da napunite kalupe čokoladom.
Ohladite kalupe: Kada se kalupi napune, stavite ih u frižider ili zamrzivač da se ohlade. Čokolada će se stegnuti za oko 5-10 minuta u zamrzivaču ili oko 15-20 minuta u frižideru.
Uklonite čokoladu: Kada se čokolada stvrdne, pažljivo uklonite čokoladne figure iz kalupa.
Ukrasite figure: Kada dobijete svoje čokoladne figure, možete ih ukrasiti jestivom bojom, prskanjem ili drugim ukrasima.
Čuvajte čokoladne figurice: Nakon što su čokoladne figurice ukrašene, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili u frižideru dok ne budu spremne za upotrebu.
Uz malo prakse i kreativnosti, možete kreirati širok spektar dizajna i šablona koji odgovaraju svakoj prilici ili temi. Zato pokušajte - vaši kolači i vaši receptori ukusa će vam biti zahvalni!
Pogledajte neke odlične ideje za čokoladna iskušenja kao za našu nemačku čokoladnu tortu, ovo ukusno Crnče ili omiljeni brauni.
Pročitajte takođe kako možete da napravite čokoladni ganaš ili čokoladne kapljice za svoju tortu.
Komentari