Bonapeti.rs»Saveti»Kako da začinite pileća krilca?

Kako da začinite pileća krilca?

Kako da začinite pileća krilca?

Pileća krilca su ukusna hrana i imaju mnogo obožavatelja. Mogu se pržiti, peći u rerni ili peći na roštilju. Pripremaju se lako i brzo.

Ako odlučite da ih pržite, prvo ih začinite solju, biberom i po želji origanom.

Prilikom pohovanja, prvo se potope u razmućeno jaje, zatim u brašno, prezle ili kornfleks.

Prilikom prženja većina začina zagori, pa ih više volim pečena u rerni. Najbolja su pečena, a evo postupka za hrskava pileća krilca.

Temeljno isperite tekućom vodom. Prelivaju se hladnom vodom i kuvaju 20 minuta. Ocedite ih i osušite kuhinjskom krpom. Makazama se iseče zakržljali nokat krila, a mogu se podeliti i na dva dela.

Začine se marinadom za piletinu pripremljenom od 2 kašike meda, 100 ml soja sosa, ulje 50 ml, aleva paprika 1 kašičica, origano ili drugi začin. Ova marinada je dovoljna za oko 700 g pilećih krilaca. Dobro izmešajte sastojke.

Posebno se kukuruzno brašno pomeša sa malo vode u pastu, a u tanjir se sipaju prezle. Uvaljajte krilca u marinadu i ostavite da se hlade 2-3 sata ili preko noći u frižideru.

Kada se izvade prvo se uvaljaju u kukuruzno brašno, pa se tope u prezle. Ređajte ih u pleh na papir za pečenje.

Pečemo krilca u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni oko 30 minuta, dok ne porumene ukusno i budu gotova.

Ako želite pikantna krilca, možete dodati malo čilija. Možete ih začiniti i nakon što su već pečena prelivanjem ovako pripremljenim pikantnim sosom sa belim lukom.

U malom loncu zagrejte 5 kašika ulja, 1 kašiku meda, 3 kašike soja sosa i 3 čena belog luka /presovanog/. Pustite da se kuva dok se sos ne reducira i sklonite da se ohladi.

Pečena krilca preliju se sosom i služe uz krompir i pivo.

Ako volite da grickate krilca, pogledajte ove recepte za:

- pileća krilca na žaru;

- pohovana krilca;

- pileća krilca sa krompirom;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji