Bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti domaću pušnicu za meso?

Kako napraviti domaću pušnicu za meso?

Kako napraviti domaću pušnicu za meso?
Fotografije: Potrebitel#163600

Ako imate staru šerpu koju više ne koristite za kuvanje, nemojte je bacati. Od nje možete napravitidomaću pušnicu ili sušaru za meso.

Da biste napravili domaću pušnicu, trebaće vam:

- stari lonac sa poklopcem;

- bušilica;

- 8 šrafova dužine 6 cm;

- šajbne;

- opruga;

- fiting;

- mali komad užeta koje je jako;

- 2 kuke;

- stara posuda, koja treba da bude manjeg prečnika od šerpe i metalna rešetka.

Kako da napravimo domaću pušnicu

1. Prvo treba da izbušite 4 rupe da biste umetnuli šrafove. Treba da budu veoma dobro zategnuti;

2. Zatim treba da napravite rupu u poklopcu lonca da ubacite fiting, a zatim ga dobro fiksirajte;

3. Sledeće što treba uraditi je vezati konopac za krajeve opruge, a zatim staviti kuke. Na taj način ćete moći da čvrsto fiksirate poklopac lonca kada dimite meso ili ribu;

4. Na donji red rafova, koji su u ulozi držača, treba staviti posudu;

5. Rešetka se postavlja na gornji red šrafova.

Kada obavite ove korake, preostaje vam da stavite male grančice ili strugotine na dno lonca i stavite ono što ste odlučili da dimite.

Pre nego što stavite buduće dimljeno meso ili dimljenu ribu u šerpu, bilo bi dobro da ga umotate u pamučnu krpu ili gustu gazu, kako biste meso zaštitili od čađi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji