Bonapeti.rs»Saveti»Lubenica i dinja za bebu - kako i kada?

Lubenica i dinja za bebu - kako i kada?

Lubenica i dinja za bebu - kako i kada?

Kada imamo dete, moramo da pazimo čime ga hranimo, posebno u prvim mesecima njegovog razvoja. Jela od lubenica i poslastice od dinje su veoma sveže i zdrave, a zbog slatkog ukusa deca ih vole. Ali hajde da vidimo kako i kada dati bebi dinju i lubenicu!

Dinja za bebu

Zbog slatkog ukusa i zbog činjenice da je veoma zdrava, dinja se daje bebi posle 8-10 meseci života. Mnogi ljudi veruju da postoji opasnost da dinja može izazvati blagi osip kod beba koje su sklone alergijskim reakcijama. Način na koji možete da je dajete je u voćnom pireu, a evo kako da ga napravite: Nakon što očistite dinju od semenki i oljuštite je, možete da je izgnječite viljuškom ili u blenderu. Daje se odmah i možete je dodati keksićima za bebe ili ostaloj hrani za bebe.

Lubenica za bebu

Lubenicu se takođe preporučuje da dodajete bebinoj hrani jer je veoma zdrava i slatka. Dete može da konzumira lubenicu već u ranom uzrastu, ali je najbolje da bebi dajete lubenicu sa napunjenih šest meseci, preporučuju stručnjaci. Kao što znamo, lubenica je 95% vode i to pomaže da se dete lakše hidrira. Kada je napolju velika vrućina, lubenica se može davati deci uzrasta od 6 do 8 meseci. Lubenica je bogata vitaminima B, koji pomažu bebi da raste. Lubenica je dobra za dečje srce, pomaže lakšem varenju. A evo kako možete dati lubenicu bebi:

- Prvo morate iseći lubenicu na male komade;

- Posle toga morate ukloniti sve semenke kako se dete ne bi ugušilo;

- Neka dete stoji uspravno;

- Napravite lubenicu u voćnu kašu i dajte je bebi;

- Ako je dete starije, može da konzumira lubenicu u sitnim kockicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji