Bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti đumbir za suši?

Kako napraviti đumbir za suši?

Kako napraviti đumbir za suši?

Domovinom đumbira se smatra Južna Azija, a do danas postoje mesta gde se konzumira u zaista ogromnim količinama. Može se naći i svež i sušen. Mnogo puta smo pričali o koristima od đumbira, ali današnja tema je kako napraviti đumbir za suši.

Marinirani đumbir za suši se u Japanu naziva i gari. To je veoma važan deo sušija, baš kao vasabi i soja sos. Služi se posebno, stavljen između komada sušija i koristi se za čišćenje nepca od svih ukusa koje jedete. Najčešće se marinira u pirinčanom sirćetu i mirinu, ali postoje suši majstori koji imaju svoj recept za aromatiziranje đumbira, a ukus mu može biti i sladak i veoma ljut.

- Ako želite da napravite svoj marinirani đumbir za suši, ponudićemo vam jednostavan i veoma pristupačan recept:

Proizvodi:

- 200 grama svežeg korena đumbira;

- 10 grama himalajske soli;

- 20 grama smeđeg šećera;

- 150 ml pirinčanog sirćeta;

- 20 ml mirina;

- 10 ml prirodno fermentisanog soja sosa.

Priprema:

- Stavite tiganj na šporet i dodajte pirinčano sirće i mirin. Zatim dodajte so i šećer i mešajte dok se ne rastvori. Đumbir je oljušten i tanko isečen nožem. Ili se narenda. Zatim se stavlja u već ohlađenu marinadu, po potrebi možete dodati vode da bude potpuno pokriven. Stavite u frižider i držite oko 14 dana.

Može se poslužiti uz suši od lososa, suši sa avokadom ili drugi slični delikates.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni