Tokom zimske sezone, skoro svaka porodica priprema bure kiselog kupusa.
Uglavnom, svaki domaćin i svaka domaćica ima svoj provereni recept za kiseli kupus, koji znaju od majki, očeva, baka i deka. Jedni stavljaju kukuruz, drugi luk, treći cveklu, a četvrti ren.
U ovom savetu ćemo odgovoriti na pitanje zašto se baš ren stavlja u bure kiselog kupusa. Uglavnom, svaka stvar koja se dodaje kiselom kupusu ima određenu namenu.
Zašto se ren stavlja u kiseli kupus
- Kukuruz se, na primer, dodaje jer pomaže da kiseli kupus brže fermentira;
- Luk se dodaje jer je prirodni konzervans;
- Ren se stavlja da bi se sprečilo pojavljivanje klica i plesni na kupusu;
- Crvena cvekla se dodaje da bi sok od kupusa dobio prijatnu ružičastu boju.
Već znate zašto se ren stavlja u kiseli kupus. Želimo vam prijatnu zimu i trpezu na kojoj uvek ima ukusnog i dobro pripremljenog kiselog kupusa.
Pročitajte sve naše savete za savršeni kiseli kupus svaki put.
Komentari