Bonapeti.rs»Saveti»Zbog čega se stavlja ren u kiseli kupus?

Zbog čega se stavlja ren u kiseli kupus?

Zbog čega se stavlja ren u kiseli kupus?

Tokom zimske sezone, skoro svaka porodica priprema bure kiselog kupusa.

Uglavnom, svaki domaćin i svaka domaćica ima svoj provereni recept za kiseli kupus, koji znaju od majki, očeva, baka i deka. Jedni stavljaju kukuruz, drugi luk, treći cveklu, a četvrti ren.

U ovom savetu ćemo odgovoriti na pitanje zašto se baš ren stavlja u bure kiselog kupusa. Uglavnom, svaka stvar koja se dodaje kiselom kupusu ima određenu namenu.

Zašto se ren stavlja u kiseli kupus

- Kukuruz se, na primer, dodaje jer pomaže da kiseli kupus brže fermentira;

- Luk se dodaje jer je prirodni konzervans;

- Ren se stavlja da bi se sprečilo pojavljivanje klica i plesni na kupusu;

- Crvena cvekla se dodaje da bi sok od kupusa dobio prijatnu ružičastu boju.

Već znate zašto se ren stavlja u kiseli kupus. Želimo vam prijatnu zimu i trpezu na kojoj uvek ima ukusnog i dobro pripremljenog kiselog kupusa.

Pročitajte sve naše savete za savršeni kiseli kupus svaki put.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji