Bonapeti.rs»Saveti»Kako sušiti pomorandže?

Kako sušiti pomorandže?

Kako sušiti pomorandže?

Praznici dolaze i nema ničeg prazničnijeg od prelepog ukrasa za torte i za sobu takođe. U ovom savetu ćemo vam reći kako da osušite pomorandže, koje možete koristiti ne samo za praznične dekoracije hrane, već jednostavno za prelepu dekoraciju vašeg doma.

Kako sušiti pomorandže kod kuće

Za sušenje ovog ukusnog voća postoji nekoliko načina. Međutim, najbrži i najlakši način da ih osušite je u rerni. Sušenje pomorandže u rerni traje oko 5-6 sati ili dok vlaga u pomarandžama potpuno ne nestane.

Drugi način sušenja pomorandže je ako imate električnu mašinu za sušenje. Ovde je prednost što ne morate stalno da ih gledate i možete da radite nešto drugo dok sušara „radi“ svoj posao.

Kako sušiti pomorandže u rerni

- Kao i svaku drugu stvar koju želite da sušite, pomorandže moraju, pre svega, biti pripremljene za ovaj proces. Morate ih iseći na vrlo tanke kriške debljine ne više od 0,5-0,7 cm, tako će se pomorandža dobro osušiti;

- Zatim morate da stavite kriške pomorandže u krpu ili papir da upiju vlagu u njima, inače postoji rizik da se pomorandža raspadne i da se ne osuši;

- Stavite papir za pečenje u pleh i foliju preko njega, jer će to pomoći da se toplota pravilno rasporedi između svake kriške pomorandže. Ako koristite sušaru umesto rerne, samo stavite kriške pomorandže na za to predviđena mesta. Temperatura na kojoj pomorandže treba sušiti u rerni je oko 50-60 stepeni;

- Svakih 40 ili 60 minuta osušene kriške pomorandže treba da se okrenu tako da mogu da se osuše a obe strane. Na ovaj način sa plodova potpuno nestaje vlaga i oni su spremni za upotrebu. Ako se to ne uradi, u njima može ostati šećer, koji će naknadno fermentisati.

Ovako pripremljene sušene pomorandže koristite za vaše božićne kolače i kolač od pomorandže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji