Za ukrašavanje mnogih vrsta kolača često se koristi šećer u prahu. Svaki kuvar se susreće sa izazovom, kada ustanovi da je kolač gotov, ali jedan od elemenata njegovog ukrašavanja - šećer u prahu, potrošen i zaboravio je da ga kupi. Ipak, i za ovo postoji lako rešenje.
Kako biste napravili šećer u prahu u domaćim uslovima, dobro je da koristite običan mlin za kafu, čoper ili blender. Kako su kristali šećera veoma mali, njihovo mlevenje zahteva fini proces i dovoljno strpljenja.
Ako nemati ni jedan od gore pomenutig aparata, možete koristiti kuhinjski čekić ili avan sa tučkom, uz čiju pomoć ćete dobiti šećer u prahu. Dobro je da šećer umotate u papir za pečenje ili da ga stavite u kesu, kako se ne bi rasturio po celoj kuhinji.
Ako nemate čekić, jednostavno koristite debelu i visoku staklenu čašu za vodu, bez drške, koja će vam poslužiti kao varjača. Ovom čašom "razvijte" nekoliko puta šećer postavljen između dva lista papira za pečenje.
Dobra ideja je da u šećer u prahu dodate i začine za kolače kao što su cimet ili vanila. Oni će dodatno obogatiti ukus šećera u prahu i učiniće da vaši deserti budu slađi i mirisniji.
Komentari