Bonapeti.rs»Saveti»Koje su koristi od jabukovog sirćeta?

Koje su koristi od jabukovog sirćeta?

Koje su koristi od jabukovog sirćeta?

Jabukovo sirće ima mnogo koristi za naše zdravlje, od kojih su neke naučno dokazane. Sirće deluje veoma dobro za mršavljenje, snižava holesterol, snižava šećer u krvi.

Korisna svojstva jabukovog sirćeta su poznata još 5.000 godina pre nove ere, kada je korišćeno kao konzervans za hranu. Evo za šta još je sirće korisno:

Dijabetes. Sirće ima svojstvo da snižava nivo šećera u krvi sprečavajući potpuno varenje složenih ugljenih hidrata. Naučno dokazano poboljšava osetljivost na insulin;

Zdravo srce. Sirće podržava rad srca, uključujući uklanjanje lošeg holesterola, čime štiti od kardiovaskularnih bolesti i poboljšava vaše zdravlje;

Gubitak težine. Jabukovo sirće pomaže da izgubite težinu jer vam daje osećaj sitosti i smanjuje ukupnu količinu hrane koju pojedete;

Upaljeno grlo. Jabukovo sirće ima antibakterijska svojstva, koja pomažu kod upale grla. Možete ispirati grlo mešavinom od jedne šolje jabukovog sirćeta pomešanog sa toplom vodom;

Refluks kiseline i drugi probavni problemi. Refluks kiseline je najčešće rezultat premalo kiseline u želucu. Ovo se lako može popraviti uzimanjem 1 kašike sirovog, nerafinisanog jabukovog sirćeta rastvorenog u velikoj čaši vode - jednom dnevno;

Iritacija kože. Jabukovo sirće smiruje nelagodnost nekih iritacija kože - od ujeda insekata, osipa i crvenila od opekotina od sunca. Primenjuje se direktno na iritirano područje;

Bradavice. Spoljašnja primena jabukovog sirćeta može pomoći protiv bradavica. To je zbog činjenice da sadrži veliku količinu sirćetne kiseline. Natopite pamučni tampon u sirće i stavite ga na bradavicu i ostavite da odstoji preko noći.

Da biste iskoristili sva svojstva ovog proizvoda, najbolje je pripremiti domaće sirće, koje će vam poslužiti i za aromatiziranje različitih turšija, salate sa zelenišem i domaće dresinge.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji