U ovom savetu ćemo govoriti o malo poznatom začinu u našoj zemlji, a to je Baharat.
To je vrsta arapskog začina, koji je univerzalan, jer sadrži mešavinu nekoliko različitih začina koji se najčešće koriste u bliskoistočnoj kuhinji.
Ako odlučite da pripremite ovaj začin sami ili da ga kupite, a ne znate šta sadrži Baharat, u ovom savetu ćemo vam tačno reći kakav je sastav ovog začina.
Šta je u Baharat začinu
Evo šta Baharat zapravo sadrži:
- biber;
- kumin;
- seme korijandera;
- karanfilić;
- kardamom;
- aleva paprika;
- cimet;
- muškatni oraščić;
Svi začini - osim muškatnog oraščića, aleve paprike i cimeta - peku se u zagrejanom tiganju 5 minuta, mešajući. Zatim se ohlade i pomešaju sa alevom paprikom, muškatnim oraščićem i cimetom.
Stavite ih u mašinu za hranu i sameljite. Zatim, kao što smo rekli, čuvajte začin u hermetički zatvorenoj tegli.
Međutim, trebalo bi da ga čuvate u hermetički zatvorenim teglama i dalje od direktne svetlosti i toplote. Ovako treba da se čuva tri meseca.
Uz Baharat možete da začinite svoja ukusna arapska jela - eksperimentišite i kuvajte sa zadovoljstvom.
Pogledajte još kako pripremiti arapski začin Zaatar.
Komentari