Bonapeti.rs»Saveti»Koji začini se stavljaju u jagnjeću glavu?

Koji začini se stavljaju u jagnjeću glavu?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Koji začini se stavljaju u jagnjeću glavu?
Fotografije: Hristinka Koleva

Jagnjeća glava je stekla popularnost širom sveta, ali nije po svačijem ukusu. Mnogi ljudi bi je rado bacili.

Za druge je pečena jagnjeća glava poslastica!

Sa svojom delikatnom teksturom, jagnjeća glava se topi u ustima kada je dobro skuvana. Zato morate biti oprezni, posebno kada je pripremate.

Ako kuvate jagnjeću glavu odvojeno, obavezno je dobro operite i potopite u vodu da biste izvukli krv. Idealno je potom staviti u odgovarajuću plastičnu kesu i natrljati začinima kao što su so, biber, aleva paprika, prstohvat origana, nane, a dodati i lovorov list ili dva.

Ostali začini po vašem ukusu, pa čak i zelenilo kao što su šargarepa, luk, beli luk i peršun takođe bi bili prikladni.

Na kraju zavežite kesu i zatim prokuvajte u loncu sa vodom.

Ovako pripremljena jagnjeća glava se kuva na srednjoj vatri oko dva sata.

Kad je gotova, odvojite mesto, jagnjeći jezik (oljušten), izvadite mozak i dodajte malo ulja. Onda uživajte u neverovatnom jelu od jagnjetine koje ste pripremili!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni