Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Keksići koji se tope u ustimaU principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
15. maj
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Koji začin se za šta koristi?Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
25. nov.
Koji začini se stavljaju u pesto?Glavni začini za pesto su bosiljak, biber, so i muskatni oraščić.
Zanimljiva je činjenica da je prvi kuvar koji je objavio recept za pesto bio Đovani Batista Rato još 1863. godine....
10. januar
Koji začini se stavljaju u pasulj?U nekim krajevima na Balkanu, naprimer, u čorbu od pasulja, kao začin, stavljaju selen, ali on jelu daje veoma poseban ukus, koji se možda neće dopasti baš svakome....
28. april
Koji začini se stavljaju u boraniju?Peršun i mirođija su sveži zeleni začini, koji veoma dobro dopunjuju ukus boranije. Stavljajte ih pri kraju kuvanja, da mogu da se sačuvaju vredni sastojci. U nekim krajevima jelima sa boranijom dodaju i nanu....
31. okt.
Koji začini se stavljaju na jaja?Takođe možete dodati mešavinu provansalskih biljaka;
Začini za jaja na oko
Generalno, začini za jaja na oko su biber, so, aleva paprika, možete dodati i čubar ili druge začine po svom ukusu;
Začini za kuvana jaja...
20. dec.
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloLovorov list
Lovorov list je jedan od najvažnijih začina za kebap. Upotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page
page11....
09. april
Svinjska glava u đuvečariNapravite nekoliko rezova po glavi i ubacite u njih čenove belog luka. Pospite je obilno začinima - so, biber, ljuta aleva paprika, dimljena aleva paprika, sušena ili sveža majčina dušica i premažite je uljem....
08. jul
Jagnjeća glava u đuvečariOperite jagnjeću glavu, stavite u šerpu sa vodom i kad provri prospite vodu i sipajte novu.
Jagnjeća glava kuvajte oko 3 sata, čim provri smanjite vatru na minimum....
24. maj
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuMešam dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostavljam 20 minuta,
Nakon toga zagrebem jednom kašikom i stavljam u ulje, zagrejano na srednoj vatri.
U mnogo ulja se prže ovi uštipci. Okreću se sami!...
08. nov.
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....
18. januar
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaPromešajte kvasac i šećer dok ne dobijete tečnost. Dodajte mleko i ostavite na stranu.
U brašno dodajte so i promešajte. Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete...
06. jul
Koji začini se stavljaju u kiseli kupus?Na ovaj način pojednostavljujete recept koliko god je to moguće, ali u isto vreme neka kiseli kupus bude glavni fokus jela i uživajte u njemu do kraja....
19. okt.
Začini koji odgovaraju pirinčuKako bi pirinač bio ne samo ukusan, već i aromatičan, pomažu nam različite vrste začina. Pripremite sami smesu začina, koja odgovara kuvanom pirinču....
15. sep.
Začini koji odgovaraju oradiKapari su još jedan način da oplemenite i začinite oradu.
Generalno, orada toleriše mnoge začine jer je lišena jakog i teškog mirisa....
28. okt.
Kako se priprema jagnjeća glava?Jedna opcija za kuvanje jagnjeće glave je malo sporija, ali prilično uspešna.
Očišćena jagnjeća glava stavlja se u lonac. Prelije se vodom, a voda treba da pokrije proizvod....
06. feb.
Pihtije od svinjske glave u teglamaGlava se dobro skuva sa malo soli, a pena se odvaja pri kuvanju.
Otkoštava se, puni se u tegle čvrsto i preliva vodom.
Tegle se zatvaraju i sterilišu 20 minuta....
23. feb.
Koji začin se stavlja u grašak?Tradicionalna balkanska kuhinja je pikantna, jer je bogata različitim začinima....
14. april
Začini koji najviše odgovaraju piciDrugi, obavezni začin, koji se koristi kod pripremanja pice, je bosiljak. On daje nežnu i svežu aromu i ukus pici i obično se koristi kada je pica već gotova. Tada se preko nje stavljaju listovi bosiljka kao ukras....
17. avgust
Začini koji idu uz pirinačU tiganju prepržite 1 glavicu luka, 2 čena belog luka i malo celera. Nakon toga dodajte jednu šolju pirinča i dobro promešajte....
02. maj
Začini koji odgovaraju uz kinouČime se može začiniti kinoa?
Majčina dušica, bosiljak, ruzmarin, korijander, peršun, mladi luk, beli luk, limeta, kim, kurkuma, čili su pogodni začini za kinou....
27. nov.