Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peče teletina?

Koliko vremena se peče teletina?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
281266
Koliko vremena se peče teletina?

Teletina se veoma ceni u svetu kuhinje. Ima jedinstven ukus, kao i vredne nutritivne kvalitete koji je čine korisnim i ukusnim za konzumiranje.

Teletina je dugo bila hvaljena zbog svog delikatnog ukusa i bogate arome. Sa tradicijom koja datira hiljadama godina unazad, teletina nalazi sve važnije mesto u kulinarstvu. Nežna je i svestrana, lako se kombinuje sa raznim sosovima, začinima i prilozima.

Najspecifičniji kulinarski aspekt teletine je njeno pečenje.

Koliko vremena se peče teletina

Vreme pečenja teletine zavisi direktno od stepena pečenosti na koji ciljate. Različiti stepeni su su rare (sirovo), medium rare, medium, medium well, medium well done, u rasponu od sirovog do veoma dobro pečenog stanja.

Vreme pečenja teletine - rare

Da biste dobili sirovu ili blago sirovu teletinu, trebalo bi da pečete 1-1,5 kg mesa 20-30 minuta na 450 stepeni Farenhajta (232 stepeni Celzijusa).

Srednji stepen pečenja teletine

Ako ciljate na teletinu medium rare, onda za 1-1,5 kg mesa treba da se peče 30-40 minuta na 400 stepeni Farenhajta (204 Celzijusa).

Dobro pečena teletina

Da bi pripremili veoma dobro pečene šnicle od teletine, količina mesa od 1-1,5 kg zahteva 40-50 minuta na 350 stepeni Farenhajta (177 Celzijusa).

Uvek je preporučljivo da koristite termometar za kuvanje i proverite temperaturu unutrašnjeg dela mesa kako biste bili sigurni da je postignut željeni stepen pečenosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji