Svi žele da spremaju svoje obroke sa svežom i kvalitetnom hranom. Ovih dana, međutim, to postaje sve teže jer neke stvari u prodavnicama stoje predugo, a neke uopšte nisu sveže. Ali kako prepoznati da li je mleveno meso sveže?
Na prvom mestu je boja. Trebalo bi da bude prijatna i u zavisnosti od vrste mlevenog mesa ima različitu boju. Tako, na primer, mleveno svinjsko meso treba da bude blago ružičaste boje, dok je mlevena teletina malo jače, bogatije boje. Miris mlevenog mesa ne bi trebalo da bude jak, ali treba da bude lagan i da se oseti miris mesa.
Najbolje je kupiti mleveno meso koje se melje pred vašim očima. Tako ćete videti komad mesa iz kojeg se priprema. Međutim, ovo nije dostupno u svim prodavnicama. Na tržištu već postoje različite vrste mlevenog mesa koje se aromatiziraju raznim začinima, ali to može značiti da meso nije bilo baš dobrog kvaliteta i da arome potiskuju njegove ne baš dobre kvalitete. Zato je najbolje kupiti mleveno meso, koje nije ničim začinjeno.
Pravo mleveno meso ne bi trebalo da ima preterano privlačnu boju – previše zasićene boje znače da meso možda nije tretirano kako treba. Drugi način na koji možete reći da niste dobili pravo mleveno meso je da se bukvalno topi kada se kuva.
Pogledajte i kako se začinjava mleveno meso i kako se čuva mleveno meso. A ako imate mleveno meso pri ruci, obavezno probajte naše recepte za čorbu sa ćufticama, ukusni rolat Stefani ili ove špagete sa mlevenim mesom.
Komentari