Bonapeti.rs»Saveti»Kako da zamrznemo mleveno meso?

Kako da zamrznemo mleveno meso?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako da zamrznemo mleveno meso?

Većina recepata za kuvanje uključuje mleveno meso, a zamrzavanje u zamrzivaču je fleksibilan metod koji uključuje unapred odmerene delove mlevenog mesa pripremljene za recept. Meso je prethodno podeljeno na porcije od pola kilograma ili jednog kilograma.

Jedan od najpogodnijih alata za zamrzavanje mlevenog mesa je oklagija.

Porcije mlevenog mesa se izmere, a zatim prebacuju u kesu za zamrzavanje sa zatvaračem. Kese od litra idealne su za držanje pola kilograma mesa, dok su kese od tri litra odlične za porcije od jednog kilograma.

Pre zatvaranja kese, oklagijom se pažljivo izravnava meso na debljinu od 1-2 centimetra. Uklonite višak vazduha i zatvorite kesu. Vazduh je neprijatelj zamrznutog mlevenog mesa i mesa u komadu. Prebacite u zamrzivač. Na kesi se napiše datum pakovanja.

Prednost zamrzavanja tanjeg komada mlevenog mesa je što se ono odmrzava mnogo brže od debljeg komada.

Zamrznuto mleveno meso se može odmrznuti na mnogo načina. Kesa pljosnatog zamrznutog mlevenog mesa će se odmrznuti u frižideru za manje od dva sata ili u mikrotalasnoj za manje od pet minuta.

Utvrđeno je da je najbolji metod za odmrzavanje mlevenog mesa da ga ostavite da se odmrzava nekoliko sati u frižideru.

Zamrznite mleveno meso u roku od 2 dana od kupovine. Može se čuvati u zamrzivaču do 4 meseca. Nemojte ponovo zamrzavati mleveno meso odmrznuto u mikrotalasnoj pećnici ili hladnoj vodi.

A imati mleveno meso pri ruci je uvek dobro, jer možete napraviti ukusne stvari kao što su: Rolat Stefani sa mlevenim mesom, paprike punjene mlevenim mesom ili ove ukusne špagete sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni