Količina soli potrebna za kisele krastavčiće može da varira u zavisnosti od specifičnog recepta koji koristite i vaših ličnih preferencija ukusa.
Međutim, opšta smernica je da koristite oko 1 do 3 kašike soli po litru (oko 1 litra) vode koja se koristi u salamuri.
Važno je napomenuti da je vrsta soli takođe važna. Mnogi recepti zahtevaju nejodiranu so, jer jod ponekad može da dovede do promene boje kiselih krastavaca. Košer so je popularan izbor zbog nedostatka aditiva.
Dobra je ideja da se pridržavate pouzdanog recepta za kisele krastavčiće da biste osigurali pravi balans ukusa i sigurnosti u procesu kiseljenja.
Podešavanje nivoa soli takođe može zavisiti od faktora kao što su vrsta kiselih krastavčića koje pravite (turšije sa mirođijom, slatki kiseli krastavci, itd.) i vaših ličnih preferencija ukusa.
Mariniranje je takođe pomalo umetnost i lične preferencije mogu varirati. Slobodno eksperimentišite sa različitim nivoima soli, začina i bilja kako biste pronašli savršenu ravnotežu za svoj ukus.
Pogledajte i koliko vremena se kuvaju kiseli krastavčići, koliko sirća se stavlja u kisele krastavčiće ili isprobajte naše druge predloge za domaće kisele krastavce.
Komentari