Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi zaprška za čorbu sa svežim mlekom?

Kako se pravi zaprška za čorbu sa svežim mlekom?

EliEli
Pomoćnik kuvara
2010

Postoji nekoliko osnovnih tipova zaprški za čorbe. Uz sve njih, pileća supa (kao i mnoge druge) postaje fantastična i veoma ukusna.

U svojoj suštini, zaprška se pravi od jaja, svežeg mleka, kiselog mleka, soka od limuna, brašna i dr. U neke čorbe se stavljaju zaprške samo sa jajima i kiselim mlekom, ali u druge će možda biti potrebno dodati i sveže mleko pored jajeta.

Zbog toga, zaprške su uglavnom kuvane, hladne i tople.

A evo proizvoda koji će vam trebati da napravite zapršku za ukusnu pileću čorbu, na primer:

1. Jaje - 1 komad

2. Brašno - 1 kašika

3. Sveže mleko - 1 šolja

U posudi pomešajte sastojke i sve dobro umutite. Da biste bili sigurniji da će biti onako kako treba, možete koristiti blender prilikom mešanja tri proizvoda.

Mali trik je da dodate malo domaćeg sirćeta, koje pomaže zaprški da se ne zgrudva kada se temperira sa čorbom.

Kada je sve spremno, lagano zagrejte smesu na šporetu, neprestano mešajući.

Kada se zagreje, postepeno dodajte u čorbu uz stalno mešanje.

Pustite da se čorba krčka još pet minuta i sklonite sa vatre.

Ovo je jedan od mnogih recepata za zapršku za čorbu od svežeg mleka, ali je i jedan od najlakših.

Pogledajte i kako da napravite kuvanu zapršku za čorbu, kada se stavlja zaprška u čorbu i pročitajte ova pravila i greške pri pravljenju supa i bujona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni