Bonapeti.rs»Saveti»Kako da duže vreme očuvamo prešun svežim?

Kako da duže vreme očuvamo prešun svežim?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41396
Kako da duže vreme očuvamo prešun svežim?

Sveži peršun je izuzetno koristan zeleni začin, kojim posipamo niz ukusnih jela nacionalne kuhinje – čorbe, supe, musake, zapečena jela itd. Sveži peršun nije mnogo izdržljiv i ako se ne skladišti pravilno, osuši se za samo nekoliko dana i tako gubi svoj ukus i zdravstvene kvalitete.

Ako želite da sačuvate peršun duže vreme, možete ga umotati u novine i staviti u plastičnu kesu. Stavite kesu na dno frižidera i kada želite da ga upotrebite u jelu, samo otvorite kesu i uzmite koliko vam treba. Druga opcija je da peršun potopite u čašu vode, ali imajte na umu da je potrebno da svaki dan menjate vodu i uklanjate požutele listove.

Peršun se može sačuvati i pomešati sa sirćetom. Isecite ga, pomešajte sa sirćetom i uljem i stavite u tegle. Prelijte sa toliko ulja da prekrije biljku. Ulje će zaštititi peršun od buđi i kvarenja. Druga još lakša opcija je da iseckate peršun i stavite ga u teglu.

Prelijte uljem i čuvajte na hladnom i tamnom mestu. Poslednja opcija koju ćemo vam ponuditi je samo sa solju. Iseckajte peršun i stavite ga u tegle, pa pomešajte sa velikom količinom soli. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru.

Iseckan i dobro očišćen, peršun može da se zamrzne i u zamrzivaču.

Pogledajte i kako možete gajiti peršun u saksiji i saznajte više o delovanju peršuna tokom trudnoće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni