Osim tvrdokornih vegetarijanaca i vegana, nema nikoga ko ne voli sočne šnicle od svinjetine u rerni. Šnicle pečene u rerni sastavni su deo bugarskog menija, a svaka domaćica ima više od jednog ili dva recepta za njih.
Kuvanje krhkih šnicli od svinjetine nije teško i čak i početnici kuvari mogu se nositi sa ovim zadatkom. Za uspeh je najvažnije odabrati kvalitetno meso i paziti da ga ne prekuvate.
Najpogodnije meso za sočne šnicle je svinjski vrat, koji nije ni previše masan ni previše suv, a pravilnom kulinarskom obradom postaje izuzetno mekan i ukusan. Naravno, možete ispeći i svinjske kotlete ili krmenadle, koje vole oni koji paze da ne pokvare liniju.
Vreme kuvanja šnicli u rerni zavisi od vrste mesa koje ćete peći, njegove težine i same rerne. Pravilo je da se oko 0,7 - 1 kg šnicle peče oko 90 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni ispod aluminijumske folije. Neposredno pre kraja kuvanja, poželjno je da sklonite foliju da meso porumeni.
Više saveta i recepata za pečene šnicle od svinjetine, kao i naš omiljeni recept svinjske šnicle sa sosom od pečuraka možete pronaći na našem sajtu.
Pogledajte takođe kako se mariniraju šnicle i kako da začinitite šnicle od svinjetine.
Komentari