Bonapeti.rs»Saveti»Kako da uštipci budu vazdušasti?

Kako da uštipci budu vazdušasti?

Kako da uštipci budu vazdušasti?

Uštipci su jedan od omiljenih doručaka svima. Mekani su i ukusni, a u kombinaciji sa domaćim slatkom jednostavno su neodoljivu!

Najkarakterističnija karakteristika uštipaka je njihova vazdušasta struktura. To je pokazatelj njihove pravilne pripreme i željeni efekat svake domaćice.

Da biste dobili vazdušaste uštipke sa dobro definisanom strukturom, svakako obratite pažnju na odnos proizvoda. Brašno je ključni element koji igra ulogu u postizanju zaista vazdušastih uštipaka.

Ako preterate, velika je verovatnoća da ćete umesto onih sa mekim dodirom i bujnog izgleda dobiti hlebaste uštipke. Da biste pratili tačnu količinu brašna, morate pratiti konzistenciju smese. Ako ima konzistenciju sličnu onoj kao za kolač, to je znak da ima previše brašna.

Savetujemo vam da gotovo testo za uštipke ostavite da odstoji oko 30 minuta da se dobro upije i da se tako dobiju mekši i vazdušastiji uštipci.

Još jedan važan savet je da ne preterujete sa uljem kada ih pržite. Ako ga nanesete u prevelikim količinama, možete pokvariti zapreminu uštipaka i kao rezultat toga, oni će postati tanki i bezoblični.

Pržite ih do zlatno braon boje i uživajte u rezultatu vaših uštipaka bez jaja ili ušipaka bez mleka.

Pogledajte takođe kako da uštipci ne budu masni i pročitajte ove trikove za ukusne uštipke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni