Pečene paprike na gril tiganju su lake za prirpemu i imaju izvanredan ukus Možete ih napravite u zatvorenom ili na otvorenom. Priprema oduzima oko 15-20 minuta i odličan su prilog. Idealne za prirpemu jela.
Evo kako se pripremaju paprike na gril tiganju u nekoliko lakih koraka:
- Prvo se uverite da je gril tiganj (najbolji materijal je liveno gvožđe) postavljen na ringlu, uključen na visoku temperaturu i vreo;
-Ako ne želite da pečetepaprike na gril tiganju cele, nego ih želite iseći, držite dve paprike uspravno za drške, jednu pored druge. Koristite oštar nož da ih uzdužno isečete na 4 dela (ili na više delova ako su paprike nepravilnog oblika).
Probajte da napravite kriške što je moguće veće. Odsecite dno paprike i izbacite drške i semenke.
- Namažite maslinovim uljem paprike (oko 1 supene kašike za dve paprike) uz pomoć silikonske četke na dvenoj dasci, a ne tiganju;
- Pospite belim lukom u prahu sa unutrašnje strane da dobijete dodatno pikantan ukus paprika. Koristite drugu mast, ako želite, dodajte druge začine ili samo koristite običnu so. Izbor je na vama;
-Jedan dobar par silikonskih hvataljki će pretvoriti okretanje paprika u gril tiganju u pravu zabavu.
- Biće vam potrebno oko 15-20 minuta da ispečete paprike.
Sa ispečenim paprikama možete da napravite salatu od paprika ili paprike u sosu.
Komentari