Kavijar je izuzetan delikates koji se može konzumirati i samostalno i kao dodatak nekim od najprijatnijih i najukusnijih salata na svetu.
Salata sa kavijarom je sofisticirano predjelo koje se može služiti i na zvaničnim i formalnim događajima, kao i kada se okupljamo sa prijateljima.
Jedan od najtradicionalnijih načina serviranja kavijara je na kriškama hleba različitih oblika i veličina, bilo prethodno prepečenim ili sirovim. Ali ne treba da se ograničavate i možete poslužiti kavijar kao lep dodatak zelenoj salati sa tunjevinom.
Salata napravljena od paštete od kavijara i griza izgleda izuzetno impresivno i atraktivno. Pomešajte kavijar i prethodno kuvani griz; po želji, možete dodati sitno seckani luk, beli luk i kisele krastavčiće.
Ovu salatu možete poslužiti samu ili sa kriškama prepečenog crnog hleba.
Kada govorimo o salatama koje idu uz kavijar, ne možemo a da ne pomenemo klasičnu rusku salatu sa kavijarom, salatu od mariniranog kavijara sa lukom, rusku salatu sa kavijarom itd.
Pogledajte takođe kako se služi crni kavijar.
Komentari