Bonapeti.rs»Saveti»Zašto se krem karamel lepi za kalupe?

Zašto se krem karamel lepi za kalupe?

LinaNLinaN
Početnik
7
Zašto se krem karamel lepi za kalupe?

Krem karamel je klasik u desertima i omiljena je poslastica za mlade i stare. Pravi se od šećera, jaja, svežeg mleka i vanile. Na prvi pogled, jednostavni proizvodi koji vas zavaravaju da je recept lak, ali u stvari, mnogi se žale da uvek nešto nije u redu i krem karamel nije onakav kakav bi trebalo da bude.

To je zato što desert ima svoje suptilnosti. Savršeni krem karamel ima potpuno homogenu i kremastu teksturu, ne bi trebalo da ima šupljina i to je problem većine ljudi, jer je tako glatku teksturu teško postići.

Međutim, postoji još jedan podjednako važan problem sa kojim mnogi ljudi imaju poteškoća - lepljenje krem karamela za kalupe.

Prilično je dosadno, baš kada pomislite da ste savršeno pratili sva uputstva, a na kraju otkrijete da se krem karamel zalepio. Istina je da ovaj problem ima prilično jednostavno rešenje.

Često se lepljenje javlja zbog dodavanja previše šećera. Ako stavite više od 1 kašičice po posudi, vrlo je moguće da se karamel zalepi. Ako stavljate malo manje, primetićete kako sve ostaje tečno.

Takođe je moguće da se zalepi ako ga konzumirate prerano, na primer odmah nakon što je gotov, jer je dobro ostaviti desert neko vreme da se odmori.

Da biste bili sigurni da ste pravilno napravili krem karamel, pratite naše recepte za krem karamel ili isprobajte ovaj savršeni krem karamel bez greške.

Pročitajte i na koliko stepeni se peče krem karamel i šta uraditi ako krem karamel pušta vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni