Bonapeti.rs»Saveti»Koji začin se stavlja u grašak?

Koji začin se stavlja u grašak?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
169
Koji začin se stavlja u grašak?

Tradicionalna balkanska kuhinja je pikantna, jer je bogata različitim začinima. Po mišljenju specijalista ovde nije reč o hiru, več o neophodnosti, jer začini poboljšavaju apsorbciju hrane i poboljšavaju njen ukus.

Naravno, svaka domaćica ima pravo da sama odredi čime će začiniti svoja jela, ali postoje neka jela, koja se pripremaju sa tačno određenim začinima: mirođija i peršun za tarator, nana i mrvljeni čubar za pasulj i td.

Tradicionalni začin za pripremu graška je mirođija. Zajedno sa solju i alevom paprikom, savetuje se da se gotov grašak pospe sa malo sitno iseckane mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni