Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čuva nana?

Kako se čuva nana?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516054
Kako se čuva nana?

Nana ima odličan ukus i aromu. Pošto je fleksibilan začin - idealan za čorbasti pasulj ili gusti pasulj iz rerne, čak i za bakine ćuftice, dobra je ideja da bude što svežija.

Zamrzavanje nane

Operite, osušite i rasporedite listove mente na pleh. Uverite se da su listovi raspoređeni u jednom sloju, listovi ne bi trebalo da se preklapaju.

Stavite posudu u zamrzivač na 2 do 3 sata.

Izvadite pleh iz zamrzivača, zatim začinsko bilje iz posude i prebacite ga u vreću za zamrzavanje. Listovi su već zamrznuti, pa se mogu preklapati.

Uklonite višak vazduha iz vrećice za zamrzavanje. Postoji mnogo načina da se to uradi. Ako imate vakuumski zaptivač, koristite ga za najbolje rezultate.

Napišite datum na vrećici pre nego što je stavite u zamrzivač.

Postavite nanu tako da na njoj nema ničega da je pritiska. Kuvajte sa smrznutom nanom. Nije potrebno da je odmrznete pre kuvanja. Odmrznite nanu na papirnom ubrusu ako je ne kuvate.

Ako želite da koristite svežu nanu bez kuvanja, možete da je odmrznete na pultu na sat vremena.

Skladištenje sušene nane

Stavite u rernu i uključite na "jako" (180-170 stepeni) dok se ne osuši.

Zatim stavite listove na papirnu salvetu dok se ne ohlade.

Fino ih izgnječite i čuvajte nanu u hermetički zatvorenoj posudi na suvom i tamnom mestu.

Koristite najkasnije u roku od 6 meseci u obe opcije skladištenja. Takođe možete koristiti sačuvanu nanu u receptima za:

- ćuftice od krompira;

- zapečena jela od krompira;

- pečenu jagnjetinu;

- prolećnu sarmu od iznutrica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji