Bonapeti.rs»Saveti»Da li možemo da sušimo borovnice i maline?

Da li možemo da sušimo borovnice i maline?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Da li možemo da sušimo borovnice i maline?

Sušenje voća je jedan neverovatan način da uživamo u njemu i van sezone, a da ih pritom ne tretiramo bilo kakvim konzervansima, ili da im stavljamo dodatne šećere.

Podneblje Balkanskog poluostrva dozvoljava da se sušenje borovnica i malina odvija prilično lako.

Tek ubrano voće se pažljivo operu, ostavljaju da se dobro ocede i ređaju se preko papira na suvom, provetrenom i sunčanom mestu.

Ako ne možete da čekate proces prirodnog sušenja, možete da ih sušite i u rerni.

Najbolje je da ih stavite, nakon što izvadite kuvano jelo. Voće se suši na 50-60 stepeni.

Gotovo je kada prilikom trljanja među prstima ne ostavlja boju i ne pravi loptu, kada se stisne u šaci.

Korisno je znati, da od 6-7 kilograma svežeg voća nećete dobiti više od 1 kilograma sušenih borovnica i malina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni