Bonapeti.rs»Članci»Konservansi i E-dodaci
Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Konzervansi i E-dodaciKalijum ascesulfam
30. sep.
Petyo Liubomirov
Konzervansi i E-dodaciMonk
14. dec.
1
Kristina Chernikova
Konzervansi i E-dodaciNeotam
14. sep.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kalijum Sorbat (Е202)Šta je kalijum sorbat sa šifrom E202 i šta treba da znamo o njemu? Kada koristimo kalijum sorbat ili gde ga nalazimo na ambalaži robe koju konzumiramo?
18. avgust
Е252 - definicija, primena i svojstvaŠta predstavlja E252. Za šta se koristi kalijum nitrat. Korisna i štetna svojstva E252. Da li je opasan E252?
15. avgust
Guar GumaE412 je dodatak u ishrani guar guma. Guar guma usporava kristalizaciju leda, i zbog toga se koristi u sladoledima, ka i u desertnim kremovima. Kako se dobija guar guma i da li je štetna?
11. maj
Ksantan gumaKsantan guma je prvi put proizvedena u Sjedinjenim Državama sredinom 20. veka. Ksantan guma - koristi, primena i bezbednost. Kompatibilnost ksantan gume sa drugim dodacima.
10. maj
NišadorNišador ili amonijum hlorid /NH4Cl/ u čistom obliku je beli kristalni prah bez mirisa, neprijatnog ljutkastog, gorko-slanog ukusa
31. mart
Acesulfam KAcesulfam K, poznatiji kao E950 je veštački zaslađivač. Acesulfam K je 200 puta slađi od šećera. Acesulfam K je niskokaloričan, ali brojna istražicanja mu pripisuju kancerogene efekte.
15. januar
Jabučna kiselinaJabučna kiselina je dvobazna organska kiselina. Jabučna kiselina se koristi u prehrambenoj industriji pod nazivom E296. Izvori jabučne kiseline.
15. januar
Salicilna KiselinaSalicilna kiselina je supstanca, prvi put dobijena iz kore bele vrbe i listova zimzelene biljke gaulterije. Salicilna kiselina spada u grupu lekova, koji se nazivaju keratolitici. Salicilna kiselina u kozmetici.
11. januar
Agar AgarAgar agar ili samo agar je želatinasta smesa - polisaharid, koji se dobija od nekoliko vrsta crvenih algi. Agar agar ima osobinu da jako želira namirnice. Agar agar je poznat i kao E406.
03. januar
Amonijačna SodaAmonijačna soda, poznata još i kao amonijum karbonat, predstavlja roze bele, sive ili bezbojne kristale, koji imaju veoma izražen miris amonijaka. Amonijačna soda se dobija sintetičkim putem. Amonijačna soda u kulinarstvu. Amonij
30. dec.
EritritolEritritol /Erythritol или (CH2OHCHOH)2/ je beli kristalni alkohol šećera, koji veoma podseća na kristalni šećer i koristi se kao zamena za šećer. Eritritol može da se koristi za kuvanje u kući.
29. nov.
KsilitolKsilitol je beli kristalni prah, koji nema miris, ali zato ima veoma sladak ukus koji se čak poredi i sa samim šećerom. Ksilitol je jedan od najčešće korišćenih zamena za šećer. Koristi i štete od ksilitola.
28. nov.
SorbitolSorbitol /Sorbit/ je alkohol koji ima sladak ukus i veliku rastvorljivost u vodi. Sorbitol je poznat i sa nazivom sorbit i E420. Sorbitol postoji i kao dodatak ishrani koji pripada grupi stabilizatora, koji se mogu sresti u pojedinim namirnicama u prodavn
18. okt.
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 592
Recepti
8 107
11 734
Drugo