Koliko dugo se peče pogača?

Koliko dugo se peče pogača?
Fotografije: bonapeti.rs

Svaka domaćica mašta ta obraduje porodicu, toplom pogačom, tek izvađenom iz rerne, kija se aroma širi po celoj kući. Ali pečenje pogače nije prosta stvar, već čitava umetnost, uveriće vas na desetine domaćica, koje su se susretale sa teškoćama kod pečenja idealne pogače.

Za koliko vremena će se ispeći jedna pogača zavisi pre svega od rerne i veličine testa. Obično se jedan kilogram stasalog testa peče oko 40-45 minuta.

Da biste dobili dobro ispečenu pitu sa hrskavom koricom, treba da je pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 180 stepeni i dopecite je dok ne bude gotova.

Da li je pogača gotova, možete da proverite kada je ubodete čačkalicom za zube. Na čačkalici ne treba da bude zalepljeno testo. Ako za vreme pečenja primetite da se dosta ispekla odozgo, jednostavno je prekrijte belim papirom i dopecite je.

Možete da iznenadite prijatno svoju porodicu ovom neobičnom Pogačom sa lukom, ali ako niste ljubitelj eksperimenata, verovatno će vam se dopasti ova Brza i mekana pogača sa sodom.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji