Kako beli luk deluje na krvni pritisak?

Kako beli luk deluje na krvni pritisak?
Fotografije: bonapeti.rs

Beli luk je jedno od najkorisnijih prirodnih sredstava. On ima odlično antimikrobno i antiparazitsko dejstvo, jača imunitet, poboljšava varenje, i ima još mnogo drugih korisnih svojstava. Osim već nabrojanih koristi, beli luk je izuzetno koristan i za krvni pritisak, jer skida visok krvni pritisak i reguliše ga.

Običan čen belog luka ima sposobnost da stimuliše proizvodnju hemijskih jedinjenja i drugih materija, koje pomažu opuštanju krvnih sudova, i na taj način se smanjuje pritisak u njima.

Zbog toga, ako patite od visokog krvnog pritiska, treba da znate da je beli luk jedno od najboljih prirodnih sredstava za regulisanje krvnog pritiska. Narodna medicina predlaže recept, koji mnogi smatraju izuzetno efektnim. Za njega su neophodna tri čena belog luka i 1 kašičica meda. Istucajte beli luk i pomešajte ga sa medom, pa dobijenu smesu pojedite odjednom. Rezultat je normalizovanje krvnog pritiska za manje od sat vremena.

Drugi veoma efektan recept za smanjenje krvnog pritiska takođe se priprema veoma lako - istucajte 10 čenova belog luka u prelijte ih sa 100 ml vruće vode. Procedite i uzimajte po 20 kapi 3 puta dnevno pre obroka. To se radi 2 dana, zatim se pravi pauza 2 dana, pa se na isti način nastavlja dok se tinktura ne potroši.

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji