Kada naše kulinarsko umeće nije na zavidnom nivou, ili kada smo malo više rasejani nego obično, može da dođe do incidenata u kuhinji i da se po celoj kući proširi miris zagorelog. Domaćice, koje su se susrele sa sličnom preprekom sa iznenađenjem otkrivaju da čak i posle brižljivog provetravanja miris izgorelog ostaje u vazduhu.
Da biste se spasli veoma iritantnog i neprijatnog mirisa izgorelog, možda treba da napravite jedno generalno čišćenje kuće. Za početak bi trebalo da skinete zavese i zastore u kući i da ih operete.
Nakon toka pripremite rastvor od vode i sode bikarbone i brižljivo očistite sve ravne i otvorene površine. Duboko udahnite vazduh i isperite sve stolice i ležajeve.
Dobra je ideja da u međuvremenu stavite na špoter vodu sa limunom i da je ostavite da lagano vri na tihoj vatri oko 1 sat. Posle toga, umesto da je odmah prospere u slivnik, njome počistite pod. Možete da natopite nekoliko kuhinjskih sunđera sirćetom, i da ih ostavite u uglove prostorija, gde će apsorbovati neprijatan miris zagorelog.
Komentari