Tekila je meksičko alkoholno piće, koje se pravi od srca plave agave. Iako se smatra da je tekila veoma jako piće, ona zapravo nije jača od drugih alkoholnih pića, a obično je u njoj oko 38% alkohola. Kada pijete tekilu, ne bi trebalo da bude hladna. Najbolje je da je na sobnoj temperaturi.
Veoma je popularno da se tekila pije iz 25 gramskih čašica - šotovi, a zatim se poliže malo soli sa dlana i pojede se parče limuna. Da li je moguće da se uz tekilu servira i meze? Naravno da je moguće. Uz svako piće može se poslužiti i neka hrana, šta više, ako ima hrane, zahvaljujući njoj nećemo se napiti mnogo, a mamurluk sledećeg dana neće biti toliko težak.
Ali šta tačno da serviramo? Pošto se tekila koristi za piće na eks, malo njih uopšte misli na meze. Međutim, možete staviti kisele krastavčiće, neku turšiju, kikiriki ili neke druge orašaste plodove. Pošto je tekila meksički proizvod, takođe možete poslužiti čips tortilje sa salsom.
Možete napraviti i jednostavnu salatu - paradajz i krastavac, u koju možete dodati neku pečenu papriku. Koja predjela ćete staviti potpuno zavisi od vašeg ukusa - možete staviti suva predjela, sireve, kačkavalj. Važno je da vi volite tu kombinaciju i da konzumirate tekilu sa merom.
Komentari