Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čiste škampi?

Kako se čiste škampi?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se čiste škampi?

U svetu postoji više od 2000 vrsta škampa. Najveće među njima su škampi iz Dablin beja, negde poznatiji pod imenom langustini ili norveški rakovi, ali je ipak prevladao italijanski naziv škampi. Ova vrsta veća je i od kraljevskih škampa.

Ovi morski plodovi su laka i zdrava hrana. Potrebna im je veoma laka i brza obrada i gotovi su za jelo. Možete impresionirati vaše goste i škampima sa belim vinom i belim lukom ili škampima u maslacu, koji se pripremaju veoma lako.

Čišćenje škampa je standardno. Prvo se odstrani glava, koja se lako odvaja od tela. Nakon toga se skidaju noge i na kraju ljuspe.

Ako se u receptu traži da se sačuva glava, onda se oklop preseče makazama sa trbušne strane do prstena koji drži glavu i pažljivo se ukloni. Ne treba da zaboravite da odstranite tamnu nit sa donje strane norveških rakova, koja je u stvari crevo.

Nakon pažljivog pranja, očišćeni škampi su spremni da budu pretvoreni u ukusnu salatu sa škampima ili u supu sa škampima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni