bonapeti.rs»Saveti»Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?

Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2731k2k
Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?

Različite vrste mesa imaju svoje male tajne tokom pripreme. Meso se može pržiti, peći, dinstati, da se priprema na roštilju u različitim jelima i zapečenim jelima. Kako god da rešite da pripremite meso, ono mora da bude bro i sveže, bez lošeg zadaha.

Ako imate sumnju da meso nije dobro za upotrebu, najbolje je da ga bacite, jer rizikujete trovanje i probleme sa stomakom. U nekim slučajevima, ipak, meso može da ima miris iako nije stajalo više od jednog dana, kao i nakon odmrzavanja ili višekratnog zamrzavanja i odmrzavanja. Kako da se rešimo tog mirisa ustajalog mesa?

Ako je miris lakši, potopite meso u čaj od kamilice i ostavite ga da odstoji 10 minuta. kamilica ima dobra antiseptišna svojstva i ukloniće miris. Isperite meso vodom, a ako se miris nije potpuno ozgubio, ponovo ga potopite u kamilicu.

Kako bi uklonili miris starog mesa i u isto vreme da poboljšate njegov ukus, možete napraviti marinadu od luka, sirćeta i soli. Potopite meso, a nakon toga izbacite marinadu. Nakon toga kuvajte meso duže od uobičajenoga vremena.

Ugalj se takođe koristi za uklanjanje mirisa mesa. Prelijte meso hladnom vodom u kojoj ste prethodno ugasili užareni drveni ugalj. nakon toga operite meso vrlo temeljno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji