Kroasani, uprkos uvreženeom mišljenju, nisu izmišljeni u Francuskoj. Prve kiflice karakterističnog oblika polumeseca napravljene su u Beču. Kroasani su ispečeni u čast pobede Austro-Ugarske nad osmanskom vojskom Mustafe, koja je izvojevana 1686. godine.
Nakon toga, majstori kuvari iz Francuske dosta menjaju prvobitni recept za pripremu kroasana, uključuju razvlačenje testa sa maslacem, kao i višekratno hlađenje i narastanje testa.
Nezavisno od toga, da li ste sami pripremili testo za kroasane ili ste kupili gotove, smrznute, kod pečenja kroasana treba da poštujete nekoliko pravila, kako bi vaš napor bio nagrađen uspeh i kako bi iznenadili goste i prijatelje ukusnim i sveže ispečenim kroasanima.
Sirovi kroasani, kao i smrznuti, ređaju se sa razmakom jedan od drugog i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 220-230 stepeni. Ako pečete kroasane u rerni sa ventilatorom, onda je zagrejte na 180-200 stepeni.
Oprobani recepti za kroasane načaze se na našim stranicama. Obavezno treba da probate naš neodoljivi predlog za Francuske kroasane, Domaće kroasane sa orasima i čokoladom, kao i neverovatno ukusne Kroasane sa bananom.
Komentari