Kako da se pasulj skuva brže?

Kako da se pasulj skuva brže?

Čorba od pasulja se nalazi visoko na listi omiljenih jela, ali će vam svaki kuvar reći da prosto kao pasulj ne označava da je prosto i jednostavno da se pripremi ukusan pasulj.

Jedan od problema sa kojim se susreću domaćice kod pripreme je taj da pasulj ima potrebu za dužom termičkom obradom. Zbog toga je potpuno legitimno pitanje koje se postavlja, a to je kako da se pasulj brže skuva.

Razume se, jedan od najlakših načina za brzo kuvanje pasulja, ispitan i siguran, je taj da se pasulj potopi prethodne noći u hladnu vodu. Ona se nakon toga izbaci, sipa se nova voda i tada je proces kuvanja u običnoj šerpi dosta kraći.

Ali, šta da radite ako ste kupili pasulj u prodavnici i nemate vremena da ga čekate i potapate. Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja.

Međutim, iz mnogo različitih razloga ova kuhinjska alatka u mnogim domaćinstvima nedostaje i kada je tako, možete probati druge trikove za brzo kuvanje pasulja, koje smo naučili od naših baka.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja.

Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti - vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Zbog toga, ako i vi volite ukusnu janiju od pasulja ili se oblizujete samo pri pomenu čorbe od pasulja, stavljajte kecelje i trkom u kuhinju, jer nas čeka kuvanje.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji