Kako da skuvamo kukuruz?

Kako da skuvamo kukuruz?

Kukuruz je izuzetno ukusno i hranljivo povrće, koji se može koristiti za pripremanje supa, različitih jela sa povrćem i mesom, kao i salata. Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme.

Lepo je da kuvate kukuruz u neposoljenoj vodi, a so dodajte ili 5 minuta pre uklanjanja sa vatre ili odmah posle uklanjanja stabljika. Izaberite uvek mladi kukuruz koji se kuva oko 20 minuta, jer stariji kukuruz se može kuvati i 2 sata.

Možete proveriti da li je kukuruz gotov, bušenjem jednog zrna pomoću viljuške. Najjednostavnije je kuvati kukuruz na klipu , jer je onda vrlo lako konzumirati ga.

Mogu pokriti klipove listovima kukuruza, jer će ukus biti prijatniji i jači. Pritisnite klipove tanjirom, stavite poklopac i kuvajte dok ne budu gotovi. Poslužite kukuruz vruć, a osim što ga posolite, možete preko njega staviti i malo maslaca.

Druga opcija je da kuvate kukuruz u zrnu. Da biste to uradili, uklonite zrna sa klipa i spustite ih u ključalu vodu. Kuvajte dok zrna ne omekšaju, izvadite ih rešetkastom kašikom i dobro ih ocedite od vode. Tada kukuruz možete poslužiti kao prilog uz mnoga jela.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji