Neki bi rekli da je najvažnije da pečeno pile bude sočno, mekano i mirisno, ali će se drugi odmah pobuniti i reći da pored toga, pečeno pile treba da bude ukrašeno i dekorisano na pravi način. Na taj način, klasično pečeno pile neće biti samo još jedna večera, već će postati hrana za oči i dušu.
I tako, pečeno pile je gotovo i od nas se samo očekuje da iskažemo maštovitost kod njegovog ukrašavanja. Na prvom mestu treba da odaberemo odgovarajuću veću posudu ili pleh u kome ćemo poslužiti pile.
Nakon toga, na dno posude stavite sveže listove salate. U centar posude, preko salate stavite pile. Nakon toga sledi malo umetničkog i stvaralačkog rada - sama dekoracija.
Pile možete ukrasiti ružicama od krompir pirea, spiralama od krastavca ili efektnim ružama od paradajza. Dopunite cvetnu baštu strukovima divljeg luka, cvetovima od repe i krastavca i pirinač sa pečurkama oblikovan u kalupu. Ako niste ljubitelji pirinča, između povrća možete da stavite krupnije komade krompira zapečenog u maslacu.
Komentari