Kako iseći meso za šnicle?

Kako iseći meso za šnicle?

Šnicle su izuzetno ukusno jelo, koje se može pripremati kako u rerni, tako i na roštilju ili grilu ili kao pržene. Pre nego pristupite rezanju mesa, treba da odaberete dobar komad, jer je kvalitet najvažniji.

Boja mesa govori mnogo o kvalitetu - goveđe meso treba da bude tamno crveno, teleće da je sočno roze, jagnjeće sa svetlo crvenom prijatnom bojom, a svinjsko da je roze-crveno. Miris mesa ne treba da bude upečatljiv, već lagan.

Ako imate ceo komad mesa, koji želite da nasečete na šnicle, treba da se pridržavate određenih pravila. Na prvom mestu, koristite veoma oštar nož, kojim ćete meso iseći lakše. Secite meso pod pravim uglom u odnosu na mišićna vlakna. Debljina šnicle zavisi od toga kakav ste način odabrali za pripremu. U principu, debljina šnicle je oko 1-2 cm.

Ako želite da šnicle pripremate na roštilju, nasecite ih deblje, jer će previše tanke šnicle biti suve i neće biti ukusne i sočne. Ako pak želite da ih pripremate u tiganju ili u rerni, možete is naseći i tanje. Dobro je da šnicle izlupate i da ih marinirate, kako bi bile još ukusnije.

Pogledajte i nekoliko ideja za ukusno pripremljene šnicle: Marinirane svinjske šnicle sa belim lukom, Šnicle u đuveču i Šnicle sa četiri sira.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji