Pohovanje daje lep ukus i stil jelu koje pripremate. Možete pohovati sir, kačkavalj, meso itd. Povrće je mnogo ukusno kada je phovane, tako da ne treba da propustite eksperiment sa raznim sastojcima i smesama za pohovanje.
Što se tiče šnicli, možete da eksperimentišete sa začinima koje ćete koristit, može da bude bogat i gušći ukus. Sama smesa za pohovanje šnicli se može napraviti u varijanti od tri sastojka - jaje, brašno, prezle. Nakon toga klasične metode prilikom pohovanja.
Prvo umutite jaje, pripremite ostale sastojke u posudice. Šniclu prvo potopite u jaje, a posle u brašno.
Treba da bude dobro pokriveno brašno, da biste ponovo potopili u jaje i nakon toga u prezle. Poslednji korak, ako je potrebno, možete ponoviti dok smesa za pohovanje ne pokrije šniclu.
Ali, najvažnije je da pohovane šnicle budu servirane sa odgovarajućim miksom zaćina. Kao varijandu predlažemo bosiljak, origano, majčinu dušicu.
A za one koji vole ukus belog luka, možete probati da prirpemate smesu za pohovanje sa belim lukom. Srećno! Uspešne kulinarske avanture vam želimo!
Komentari