Kako da čuvamo rotkvu?

Kako da čuvamo rotkvu?
Fotografije: bonapeti.rs

Rotkva je u grupi omiljenog zimskog povrća. Ona je čest gost na našoj trpezi. Čak i jedna porcija salate sa slatkom rotkvom, avokadom i šargarepom je dovoljna da vam obezbedi energiju za ceo dan.

Bela rotkva se češće koristi za pripremu salata sa rotkvom, jer ima manje ljut ukus i nežnije meso od crne rotkve, koja ima veći sadržaj eteričnih ulja i ima lekovita dejstva.

Nezavisno od toga, da li ste ljubitelj bele ili crne rotkve, tokom hladnih zimskih meseci kao pravi izazov pred vama se pojavljuje kako da je sačuvate duže.

Obe vrste repe tolerišu niske temperature, a to vam omogućava da ih čuvate u hladnoj ostavi ili čak i na terasi. Ako odlučite da je čuvate u podrumu, možete je smestiti u kutije, koje ste obložili slamom, tako da se povrće međusobno ne dodiruje, a možete ih čuvati i u sanducima sa peskom.

Čuvanje rotkve na terasi treba da bude u čvrstoj platnenoj vreći kroz koju ne prolazi svetlost. Čuvanje na otvorenom je moguće dok temperature ne budu niže od 5-6 stepeni, a nakon toga treba da potražite drugo mesto za čuvanje.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji