Bonapeti.rs»Saveti»Šta je to faširano meso?

Šta je to faširano meso?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Šta je to faširano meso?

Faširano meso je u stvari drugi naziv za mleveno meso. To je meso mleveno u mašini ili meso veoma sitno isekcano nožem - teleće, svinjsko, goveđe, pileće. Moguće je napraviti faširano meso i od ribe, ali je to ređe. Ovaj termin se više odnosi na mleveno meso.

U faširano meso mogu da se dodaju različiti začini, povrće, prezle, hleb i jaja, kao i drugi sastojci. Krajnji cilj je dobijanje smese od koje se kasnije formiraju jela različitog oblika i forme. Faširano meso može biti od samo jedne vrste mesa, ali i od nekoliko vrsta koje se pomešaju.

Klasična kombinacija, na primer u bugarskoj kuhinji je 40% svinjskog mesa i 60% telećeg mesa. Od ove smese se prave različita jela, koja su karakteristična za to podneblje - musaka, ćuftice, čorbe, kriške i druga. Uz faširano meso se priprema i različito povrće - paradajz, krompir, paprika, tikvice, patlidžan. Zaista, jela sa faširanom mesom su veoma rasprostranjena ne samo u bugarskoj kuhinji, već i u drugim kuhinjama.

Mlevenim mesom mogu se puniti peljmeni, da se prave makarone i lazanja, šnicle i omleti. Slobodno se može reći da je moguće da se upotrebi u pripremi skoro svakog jela. Od mlevenog mesa se pravi i omiljena bugarska čorba sa ćufticama, bez koje bi ova kuhinja bila sasvim drugačija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji