Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?

Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?

Dolaskom jeseni, svi u našim kuhinjama vadimo omiljene recepte sa bundevom, kako bi odabrali najukusniju. A kada bundeve potpuno sazre, na naš sto dolazi red na omiljene pite sa bundevom.

Jedan od izazova sa kojim se susrećemo ne samo mi, već i sve domaćice, koje reše da prave pitu od bundeve, je kako da lako narendaju bundevu.

Ipak, pre nego što stignemo do rendanja bundeve, treba da je nasečete na odgovarajuće komade i da je očistite. Upravo to je najteži deo posla.

Za pripremanje ukusne pite od bundeve preporučuje se da koristite američku sortu ButterNut, koja je na našim prostorima poznata i po nazivu tamburica. Njeno čišćenje će uz pomoć naših saveta za vas biti kao dečja igra.

Prvo što vam treba je zaista oštar nož i malo spretnosti. Odsecite oba kraja bundeve. Ova bundeva može se veoma lako oljuštiti i uz pomoć široke ljuštilice za povrće ili krastavac.

Kada oljuštite koru, presecite bundevu na dve polovine i odstranite semenke. Nakon toga je nasecite na žulijene (trakice).

I ovde se dolazi do trenutka kada ćete razumeti kako da lako narendate bundevu za pitu.

U suštini, ima nekoliko varijanti koje će vam pomoći da završite ovaj dosadan posao rendanja bundeve - možete računati na vaše ruke, na pomoć prijatelja ili na pomoć vašeg omiljenog pomoćnika u kuhinji, u vidu aparata.

Varijante koje su pred vama su da narendate svaki od žilijena uz pomoć kuhinjskog rendeta, da zamolite prijatelja za pomoć ili da iskoristite specijalizovani uređaj za rendanje voća i povrća, kakvih već ima dosta na tržištu.

A kada narendate bundevu, od nje možete napraviti klasičnu pitu od bundeve ili pitu od bundeve prelivenu sirupom sa cimetom i orasima.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji